12/04/2011
Erik A. Frandsen created this year's Tivoli Poster 2011

 

Valget af kunstner til dette års Tivoli-plakat faldt på den tidligere ”unge vilde maler” Erik A. Frandsen. Han har skabt en billedskøn plakat, hvor en klassisk blomsterbuket appellerer til de forventninger folk har til Tivoli. Men kigger man nøjere efter dukker nye overraskende motiver op på plakaten. 

Årets Tivoli-plakat bygger på en lang tradition og ser man på listen over de kunstnere, der gennem årene har formidlet deres syn på Tivoli-universet på hver deres måde, kan man ikke andet end at blive imponeret. Sådan forholder det sig også med Tivoli-plakaten 2011, hvor billedkunstneren Erik A. Frandsen står bag. 

”Jeg har taget udgangspunkt i et klassisk blomstermotiv. Ved første øjekast ser man en blomsterbuket i en vase, men kigger man efter er det stænglerne i vasen og ikke buketten der er afbilledet. På samme måde kan man se Tivoli som en verden man forsvinder ind i. Et sted man tager en pause, hvor eventyret indtager virkeligheden. Det er den oplevelse jeg selv får ved at gå i Tivoli, at gå fra en tilstand over i en anden,” siger Erik A. Frandsen.

Skabte værk til Kronprinsesse Mary
Erik A. Frandsen har i flere år markeret sig stærkt på museer og førende gallerier i ind og udland. Han har bl.a. haft 3 store soloudstillinger i Kina. Han blev også valgt, da han af Kronprinseparret sammen med ti andre kunstnere blev inviteret til at skabe kunstværker til parrets nyindrettede bolig i Frederik VIIIs palæ på Amalienborg. Erik A. Frandsen fik opgaven at udsmykke Taffelsalen og han gjorde det med nogle meget karakteristiske graverede stålplader og skabte et værk i stukmarmor til Kronprinsesse Marys arbejdsværelse.

Erik A. Frandsen er født i Randers i 1957. Han er autodidakt og har arbejdet med keramik i Grækenland, skulpturer i Italien og grafik i Frankrig. I 1981 grundlagde han Værkstedet Værst og var en del af de ”Vilde Malere” i 1980’erne.