10/11/2011
25 års jubilæumsudstilling Galleri Profilen, Århus

Galleri Profilen

25 års jubilæumsudstilling

 

 

Erik A. Frandsen
Between Memory and Theft
18. nov - 16. dec. 2011
FERNISERING fredag d. 18. nov kl 15-18

 

 

Galleri Profilen har eksisteret i 25 år. Det bliver nu fejret med en enestående jubilæumsudstilling med nye, eksperimenterende værker af Erik A. Frandsen. Det er der en særlig grund til.

 

”Erik A. Frandsen er en af Danmarks mest nyskabende og betydningsfulde kunstnere. Han udfordrer og fornyr konstant sit kunstneriske udtryk med modige sammenstød af materiale og motiv”, siger Peter Flejsborg, den ene af Galleri Profilens to indehavere.

 

Det er normalt muligt at få sig et kig ind i galleriets udstillinger ude fra, men frem til jul er de store glaspartier ud mod Grønnegade blokeret af en række meterhøje spektakulære tegninger i fiberbeton. Det industrielle materiale er den 53-årige Erik A. Frandsen netop begyndt at eksperimentere med i forbindelse med sin bemærkelsesværdige udsmykning af demensboligerne i Vestervang.

 

Til udstillingen i Galleri Profilen er de nye motiver både inspireret af hverdagens trummerum, den nære familie og af amerikansk pop kunst. Konturerne er støbt som dybe rids ned i betonen og fremstår derfor som negationer.

 

I kontrast til disse originale tegninger i beton vil man i samme rum dels kunne opleve fire nye stramt komponerede sort/hvide billeder i venetiansk, knivskarp marmormosaik og tre nye figurative scagliola marmorbilleder med rygvendte figurer. Henover det hele, og under loftet, vil der svæve et par tegninger i neon.

 

Dermed manifesterer Erik A. Frandsen vanen tro sin udsøgte fornemmelse for at skabe modsætningsfyldte helheder og rumlige sammenhæng. Og ved f.eks. at benytte rygvendte figurer i sine marmorbilleder trækker han på nogle af kunsthistoriens mestre som Caspar David Friedrich og Anna Ancher, der fremstillede mennesker med ryggen til betragteren som metafor for længslen.

 

Men der er ikke megen ophøjet romantik og inderlig søgen over Erik A. Frandsens figurative billeder. De er skabt ud fra fotografiske snapshots og de rygvendte, dagligdags mennesker skaber snarere identifikation og mulighed for, at vi som beskuere kan trænge ind i billedfladen. I den forstand er Erik A. Frandsen ikke en metafysisk maler. Han maler uforsødet og direkte sin samtid.

 

Til udstillingen har Erik A. Frandsen også skabt en række nye og stærke malerier. Men kom selv og se. Between Memory and Theft, der frit oversat betyder ’mellem hukommelse og tyveri’, åbner fredag 18. nov. Kl. 15.

 

For yderligere information og interview kontakt venligst galleriet.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Galleri Profilen

http://www.galleri-profilen.dk/default.asp?id=860